Shoppingbag
Menu
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Blog: Maattabel

Blog: Maattabel

Belangrijk bij het opmeten:

- Maak gebruik van een flexibel meetlint

- Meet direct op het lichaam, dus in ondergoed of shapewear

- Ga rechtop staan, voeten op schouderbreedte en adem uit

- Laat iemand anders je opmeten zodat je ontspannen kan staan, mocht dit niet lukken controleer jezelf in de spiegel of het meetlint niet scheef of gedraaid zit

- Maak het meetlint niet onnodig losjes of strakker

- In plaats van te meten op het lichaam kan je ook een kledingstuk opmeten die perfect past


Hoe meet ik mijn maat?


Borst(1):

Meet rondom over de BH het breedst gedeelte van de borstomvang.

Taille (2):

Meet rondom over het slankste gedeelte van de taille. Door opzij te buigen terwijl je blijft staan, zie je waar de taille knikt. Dit is het punt waar de tailleomvang gemeten moet worden. In de regel is dit vaak enkele centimeters boven de navel. Reken enkele cm extra als je niet van een strakke taille houdt.

Heupomvang (3):

Meet rondom over het breedst gedeelte van je heupen/billen. Bij sommige lichaamsvormen is het gedeelte boven de billen net iets breder dan de heupen. Meet ook dit gedeelte en neem het breedste gedeelte als uitgangspunt voor de maat. Rond bij halve centimeters de heupmaat af naar boven en reken 2,5 tot 5 centimeter extra voor een lossere pasvorm.

Binnenbeenlengte (4):

Meet vanaf de binnenkant van de bovenbeen tot aan je enkel. De ideale lengte is afhankelijk van het model broek. Zo zullen broeken die met hakken gedragen worden langer vallen, reken hiervoor enkele centimeters bij je ideale maat op.


Hieronder vind je een universele maattabel voor dameskleding.



Wij maken gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid of stel uw voorkeuren in bij ‘instellingen aanpassen’.