Shoppingbag
Menu
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Over ons

Janse mode is met 14 winkels en een webshop in de loop der jaren uitgegroeid tot een professioneel georganiseerd filiaalbedrijf gericht op het midden en hoge segment in de betere damesmode. Janse mode women heeft zich tot een concept ontwikkeld met een heldere uitstraling. Het succes zit hem mede in de hoge mate van loyaliteit van de medewerkers en de mate van vakbekwaamheid aanwezig op alle disciplines.

Historie

In 1906 starten Frans Antonie en Hendrika Janse met een kleine manufacturenzaak aan de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld. De twee zoons Wim en Eef Janse nemen de zaak later over en vatten het plan op een nieuw pand te bouwen om de zaak verder uit te kunnen breiden. Tijdens de bouw in 1963 komt Evert (Eef) Janse plotseling te overlijden. Henny Janse, dochter van Wim, is getrouwd met Henk du Gardijn. In 1963 komt hij in de zaak en neemt eind jaren 60 de zaak van zijn schoonvader over.

Begin jaren 70 worden er winkels geopend in Ermelo en in Kampen. Dit zijn succesvolle jaren en deze vormen de basis voor wat later uitgroeit tot wat het nu is. Eind jaren 70 wordt Groenen/Frank overgenomen in het westen van het land. De zaken bewegen zich in die periode op het middenniveau. Vanaf de jaren 80 wordt met inmiddels 10 filialen de lat steeds hoger gelegd. Janse mode richt zich daarbij op sterke merken als Gerry Weber en Betty Barclay.

In 1993 komt Henk du Gardijn op 56-jarige leeftijd te overlijden. Zonder de grondlegger van het bedrijf zoals het anno nu is, brak een periode van hard werken aan. Zijn zoon Hans du Gardijn was inmiddels de zaak komen versterken en vormde vanaf die periode samen met Teun Zeilstra en Frans Campman de directie. Hanneke du Gardijn, echtgenote van Hans du Gardijn, is vanaf die periode verantwoordelijk voor de inkoop.

In 1995 wordt Fair Lady met 5 winkels overgenomen van de familie Brinkers. Een intensieve periode volgt waarin twee zeer verschillende bedrijven geïntegreerd moeten worden. Er wordt vanaf 2000 fors geïnvesteerd in de winkels zelf en dat is Janse mode tot de dag van vandaag blijven doen. In augustus 2002 komt Teun Zeilstra te overlijden en nadat Frans Campman vanaf augustus 2003 gebruik maakt van de VUT wordt de directie gevormd door Hans du Gardijn als algemeen directeur en Jan van de Geest als financieel directeur.

In 2010 neemt Janse mode in Veenendaal Hein van Schuppen over en komt het aantal filialen op 14.

Vanaf 2011 is Janse mode ook online sterk aanwezig met haar webshop en vindt er een steeds verdere integratie plaats van de virtuele met de echte wereld.


Wij maken gebruik van cookies om de beste gebruikerservaring te bieden. Klik hier voor meer informatie over ons cookiebeleid of stel uw voorkeuren in bij ‘instellingen aanpassen’.